miercuri, 30 decembrie 2009

Concluzii


Apăsase clanţa cu sfială… Existase şi o oarecare doză de teamă, evident, probabil acea îndoială care lasă în atmosferă fiori reci tocmai pentru că părăsirea unei stări cunoscute, în care până şi sentimentele sunt aşezate în ordine, precum cărţile din bibliotecă, nu poate fi efectuată brusc. Ieşirea din propria cochilie călduroasă, protectoare, implică şi strângeri din dinţi şi momente în care ai dori să renunţi la… eliberare, dorită, de altfel. Creierul laborator de idei şi imagini, după cum spunea Eminescu - procesează intens, analizează diferitele variante, aduce sub microscop de gând o evoluţie ulterioară a evenimentelor, cu toate necunoscutele ei înşirate pe o sârmă invizibilă. Totuşi, apăsase clanţa. Cu sfială. Iniţial. Apoi cu mai multă fermitate. Aşa ieşise din cameră. Sau din ceea ce fusese până atunci. Păşise în altă cameră sau în ceea ce urma să fie. Prima mare surpriză fu liniştea. O linişte binefăcătoare, consistentă, vâscoasă, pe care nu o mai simţise de multă vreme. Aţi trăit vreodată momentul în care ai senzaţia că atingi liniştea cu buricele degetelor? Dacă da, atunci sunt convins că senzaţia de catifelare profundă este de neuitat. Nu trântise uşa atunci când plecase. O închisese uşor, ca să nu trezească din somn amintirile adormite, învelite până sub bărbie de pledul călduros al respectului pentru ceea ce fusese frumos. Apoi privise înainte. Şi trăsese liniştea în plămâni, cu aviditate…

Cristian Lisandru  - Liniste )

4 comentarii:

fotolucian spunea...

Saracuta,oare la ce se gandea?Ai surprins foarte bine scena.Un an numai cu bucurii,impliniri,sanatate si lumina buna la fotografiat iti doresc.Cu simpatie.

Unknown spunea...

e surprinsa azi, lucian..poate isi facea un bilant, ca noi toti..multumesc pentru urari.. lumina buna si rezolutii pe masura, in anul ce vine.

Cristian Lisandru spunea...

Mersi pentru preluarea textelor... Îmi plac fotografiile... Sper să mai găseşti texte care să-ţi placă!

LA MULŢI ANI!

Unknown spunea...

multumesc, asemenea,cristian..cu siguranta,voi mai gasi..inspiratie si in noul an.